Tickets BLJ - Surplace

23.11 // SURPLACE

Black leather jacket

Je rock-'n-roll loepzuiver en onversneden?
Met het Antwerpse drietal BLACK LEATHER JACKET ben je aan het juiste adres.
Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums ... maar vooral heerlijke songs, die rijkelijk refereren naar helden als Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club én Black Sabbath.
De band schopt het met 'Troublemaker' in 2017 tot de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Er wordt daarna intensief getourd, en zalen en festivals over te lande worden platgespeeld.

In 2018 trekt het trio zich terug in de GAM Studios voor de opnames van hun debuutalbum. En dat wordt een bijzondere plaat: de band verlaat definitief de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock
en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock 'n' roll: gebald en nijdig maar tegelijk gelaagd en intelligent. Luister maar naar single 'Village People' met de volumeknop op 11 en probéér dan maar eens niét met gebalde vuist in de lucht je woonkamer of keuken rond te hossen.

Bovendien laten de jongens ook invloeden van minder voor de hand liggende genres als psychedelica en zelfs een snuif progrock binnensijpelen. Net deze veelzijdigheid maakt Black Leather Jacket één van de mogelijke sensaties van 2019: lekkere, vette rocksingles afgewisseld met ambitieuze en hoogstaande albumtracks: een winnende combinatie.

Medio januari 2019 zwierde Studio Brussel 'Village People' prompt op hun playlist én kwam de song direct De Afrekening binnen.

LOCATIE

Beologic

Jolainstraat 44

8554 Sint Denijs

TIMING

Deuren: 19:30

Support; 20:00

BLJ: 21:00

INKOM

normaal:

student/ -18:

add:

€ 8,0

€ 6,5

€ 10,0

Copyright. All Rights Reserved